Ala-Rantala vei juhannuksen päälähdöt

09.05.2014

Perinteiset juhannusravit ajettiin sunnuntaina 22.6. klo 12. Forten muistoajon lisäksi Antti Ala-Rantala korkkasi myös lämminveristen pääsarjan. Voitokkaat ajokit olivat Antin valmennustallin Suristin ja Twin`s Ducati. Antti palkittiin myös ravien herrasmiesohjastaja palkinnolla. Suomen Hippoksen tammasarjan voitto meni laihialaisen Juhani Hiipakan Blue Pearlille.

Päivä oli onnistunut myös järjestäjän osalta. Sade-ennustuksista huolimatta, ravit ajettiin melko lämpimässä ja aurinkoisessa säässä. Kiitosta sai uusi tallialue, sekä hyväkuntoinen kavioura. Myös yleisö oli tyytyväinen uuteen paikoitusalueeseen.

Ravien jälkeen keskustelua on herättänyt uusi palkintojärjestelmä, jonka Kauhava otti ensimmäisten joukossa käyttöönsä. Joidenkin hevosenomistajien on vaikea ymmärtää palkintojärjestelmän muuttamista, mutta sillä haetaan säästöjä, että kyettäisiin tulevaisuudessakin ajamaan rahapalkinnoista kilpaa. Raviratojen taloustilanteessa ei ole tällä hetkellä hurraamista. Uudistuksesta huolimatta Kauhava maksoi näissä raveissa yli 10 % enemmän palkintoja viime vuoteen verrattuna.